Cykel

I p-huset Vulkanus har vi smarta, låsta cykelboxar som du kan hyra, 5 st med el och 5 st utan el. Du kan hyra en box antingen i 3, 6 eller 12 månader, kostnad 300 kr för 3 månader, 500 kr för 6 månader och 1.000 kr för 12 månader.

 

Vid Centralstationen i Borås finns ett cykelgarage där du kan parkera din cykel säkert och bekvämt. Cykelgaraget är låst och det finns tillgång till toalett, dusch, luftpump och förvaringsskåp. Här finns det plats för cirka 90 cyklar samt eluttag för att kunna ladda sin elcykel.

För att kunna komma in i cykelgaraget behöver du ett Västtrafikkort som du registrerar och sedan använder som nyckel. Du kan registrera dig via  triply.se/boraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. länk till annan webbplats som öppnas i nytt fönster. Mer information finns på Tekniska förvaltningens hemsida.

Cykelboxarna och cykelgaraget ger goda förutsättningar för dig som tar cykeln till eller från centrum att kunna resa vidare med kollektivtrafik då det går att parkera på ett säkert sätt.